fbpx

(ВИДЕО) Свадба во Скопје: Не може нам корона ништа

На различен начин граѓание го поминуваат времето во самоизолација. Домовите не смеат да се напуштат до 5 часот наутро во понеделник, па секој бара различен начин како да си го пополни времето. Некои семејства се фатија за генерално чистење, некои уште вчера масовно се упатија кон своите викендици за да може да уживаат во двор, наместо да се теснат на тераса, трети, пак, како на пример во Чаир, не го почитуваа полицискиот час и камерите забележаа како малолетници играат фудбал на улица.

Сепак, се чини дека најинтересно беше во скопската населба Лисиче. Свадбарска атмосфера која уште долго ќе се прераскажува. Во продолжение погледнете за што станува збор.

Следни Објави

Како се пренесува вирусот преку храна и амбалажа?

Вирологот Фабрицио Прелиаско, директор на Институтот Галеази во Милано, објасни како коронавирусот може да се пренесе преку храна или амбалажа. Тој вели дека може да се таложи на прехранбени пакети, но за четири часа ја губи силата. Освен тоа, ниските температури во фрижидерот го блокираат циркулирањето на вирусот и во […]