fbpx

На спиење ни ја земаа и Чаршијата

Еден инженер си постави задача да изгради сред Петерсбург огромен ѕид од тули. Планира како да го изведе тоа, со ноќи не спие, размислува. Полека се формира секција мислители на инженерот и се прави план за изградба на уидот.

Одлучено е да се гради(копа) ноќе, но така што за една ноќ и ќе се изгради, сите да бидат изненадени.

Се викаат работниците, се распоредуваат на работните места.

Градските власти немаат поим за ова и еве ја најпосле ноќта во која треба да се изгради ѕидот.

За неговото градење знаат само четворица. Работниците и инженерите добиваат точен распоред каде да застанат и што да прават.
Благодарение на точната пресметка, успеваат за една ноќ да го изградат ѕидот. Утредента во Петербург- збрка. Дури и идејниот творец на ѕидот е потиштен.
Ни самиот не знае за што да го употреби ѕидот.

Д. Хармс

На спиење ни ја земаа и Чаршијата.
Така ко што се градеше, рушеше, сечеше… за време на карантин(принудно седење дома) заради пандемија, ни ја ископаа и Чаршијата.

Edit: Утре ќе одам да проверам. Се надевам дека нема да го видам ова.

Фејсбук-статус на Симона Спировска

Следни Објави

Со овие мисли секогаш денот ќе ти биде најубав!

Постојано читаме мудри мисли, некои не прават тажни, други не развеселуваат, а повеќето од нив нѐ тераат да размислуваме, за највредното, за најважното.. Со овие мисли што ќе ги прочитате во продолжение, денот секогаш ќе ти биде убав! Главата горе, насмевка до уши и не дозволувај некој да ти застане […]