fbpx

(ФОТО) Македонци пред нервен слом: Очајно им треба само една работа

По донесената одлука на Владата за забрането движење во целата држава од петок во 16 часот до вторник во 05 часот, Македонците почна сериозно да се подготвуваат како на најдобар можен начин психолошки да го издржат маратонскиот четиридневен карантин за најголемиот христијански празник Велигден.

На социјалните мрежи многумина се пожалија дека сериозно се веќе при крај со нервите, особено оние кои живеат во помали станови и едноставно немаат доволно простор за истовремено да функционираат под ист покрив со останатите членови на семејството.

Оние подосетливите, но и оние со подлабок џеб, почнаа масовно да бараат викендици за изнајмување, за претстојните денови да ги поминат полабаво, по можност во природа.

Фотографијата во продолжение е само еден пример кој ја отсликува реалноста.

Следни Објави

(ВИДЕО) Против корона со песна: Распеани македонски доктори

Денис Јанкуловски, вработен во Центарот за јавно здравје-Скопје, на социјалните мрежи сподели интересно видео со свој колега, додека двајцата патуваат до работното место. „Кога ќе ме прашаат како издржувам. Е, вака! Дуо Коронабастерс космонаути се спрема за Јуровижн“, напиша тој под објавата.