fbpx

Како тоа молчешки прифативме неодење в црква?

Знам дека ова ќе предизвика реакции, но не ми е грижа; затоа што сакам Правда, и логични решенија. Не сум против владините мерки за оваа пандемија, но не можам да прифатам како тоа молчешки прифативме не одење в црква за Велигден, заради заштита?.
Еве некои прашања:
– Зарем се плашите да влезете во Божји храм за да не се заразите? Па нели верувате во Бог, нели се молите за здравје? Како може на оној на кој му верувате сега да му се плашите, да се плашите дека за она за кое се молите нема да ви биде дадено?
Како може да верувате во Бог, а да се сомневате дека ќе ве чува?
ПРАЗНА Е ВЕРАТА СО СОМНЕЖ И СТРАВ!!!
Тоа е исто кога треба да купите нешто, убедени дека тоа е најдоброто, ама се мислите и за другата понуда;што значи дека нешто не чини.
Ваша е одлуката, секој сам одбира. Ова се само логични прашања. ОСТАНЕТЕ СО ДОБРО ЗДРАВЈЕ!!!

Фејсбук-статус на Nadica Nadica

* Објавите во рубриката „Мислења“ се без новинарска интервенција и се независни од уредувачката политика на „Мастило.мк“

Следни Објави

Бесплатна прошетка низ МАРС

НАСА сега нуди можност виртуелно „да отидете“ на „Црвената Планета“, што е на околу 80 милиони километри од Земјата. Извршниот директор на Спејс-Икс, Илон Маск, кој има намера да го колонизира Марс, изјави дека билетот за до нашата соседна планета може да чини и под 500.000 долари, т.е. оваа бројка […]