fbpx

Нобеловец тврди: Ковид-19 е создаден во лабораторија

Францускиот нобеловец Лук Монтањие тврди дека Ковид-19 нема природно потекло и дека е создаден во лабораторија.

– Вирусот е дело на молекуларен биолог. Не е познато со која цел е тоа направено. Мојата работа е изнесување факти, јас никого не обвинувам и не знам кој тоа го направил и зошто. Можно е  да сакале да произведат вакцина против вирусот на ХИВ. Дојдовме до заклучок дека е дојдено до манипулација со овој вирус – вели тој.

Монтањие е вирусолог, добитник на Нобеловата награда за физиологија и медицина во 2008 година за изолирањето на вирусот на ХИВ.

Следни Објави

Една грижа помалку: Не мора да ја бришеме амбалажата од храна

Американската Агенција за храна и лекови им порача на граѓаните дека нема потреба да се мијат и бришат амбалажите од храната што ја купиле во продавниците. – Коронавирусот не се пренесува на тој начин. Сакаме да ги увериме потрошувачите дека не постои евиденција за човековата и животинската храна или амбалажа […]