fbpx

Еве зошто мажите мислат дека туѓата жена е послатка: Жива вистина!

Ви пренесуваме една поучна стара приказна за мажите и нивните сопруги

Еднаш многу одамна, Господ ослепел десет луѓе. Едниот од нив ја орал земјата, другиот чувал овци, третиот ловел.. По некое време тие му се обратиле:

„Сѐ е тука, но нешто ни недостига. Досадно ни е.“

Господ им дал тесто и им порачал:

„Секој од вас нека си направи жена по свој избор: со облини, слаба, висока, ситна.. Но, јас ќе им дадам живот“.

По ова, Господ извадил шеќерни коцки и ги оставил пред нив:

„Тука има десет парчиња шеќер. Секој нека земе по едно и нека ѝ го даде на жената за со неа да му биде животот сладок.“

Тоа и го направиле, но Господ се налутил:

„Меѓу вас има предавник. Пред вас имаше 11 парчиња шеќер. Кој зеде две?“

Сите молчеле. Господ им ги зел жените, ги измешал, а потоа им ги вратил. Од тогаш, девет од десет мажи сметаат дека туѓата жена е послатка, бидејќи го изела дополнителниот шеќер.“

Всушност, само еден од нив знае дека сите жени се исти, бидејќи тој го изел шеќерот кој останал.

Следни Објави

(ВИДЕО) Ретка појава: Срна плива во Дојран

Во свет во кој човекот е дистанциран од природата, животните уживаат и таму кадешто вообичаено не им е дозволено. Уживајте во оваа ретка појава во Дојран! Оваа срна е нашиот позитив на денот! За видеото кликнете ТУКА!