fbpx

Заврши работа до 15 во сабота: Конечно ќе нѐ види викенд

Почнувајќи од утре, четврток, 23 април, се намалуваат рестрикциите на движењето.

Секој работен ден, од понеделник до петок ќе биде дозволено движењето на граѓаните од 05:00 часот наутро до 19:00 часот. Забраната за движење во целата држава ќе почнува во 19 часот и ќе трае до 05 часот наутро.

За лицата над 67 годишна возраст ќе биде дозволено движење секој работен ден од 05 часот наутро до 12 на пладне.

Младите лица до 18 години ќе може да излегуваат од понеделник до петок од 13:00 до 19:00 часот.

Се намалува и ограничувањето на движење за време на викендите.

Од сега забраната за движење за викенд ќе почнува од 15:00 часот во сабота, а ќе трае до понеделник до 05:00 часот наутро.

Во сабота, за лицата над 67 годишна возраст ќе биде дозволено движење од 05 часот наутро до 11 часот наутро.

Во сабота, младите лица до 18 години ќе може да излегуваат од 12:00 до 15:00 часот.

Следни Објави

Од утре нови правила: Еве на кои места не ви треба маска на отворено

Премиерот Оливер Спасовски денеска на прес-конференција ги појасни новодонесените мерки на Владата, меѓу кои е и намалувањето на полицискиот час. Тој нагласи дека намалувањето на рестриктивните мерки никако не смее да значи опуштање и неодговорно однесување, туку напротив треба да се зголеми личната одговорност. – При секое излегување надвор строго […]