fbpx

Нови правила: Нема одење во Грција, за море ќе почекаме

Грчкиот министер за туризам, Харис Теохарис, во интервју за „Би-Би-Си“ објасни дека за отворањето на границите постои голема дискусија со здравтвените експерти кои сепак ќе го имаат последниот збор.

– Се стремиме да можеме да ги отвориме границите во јули. Ова, секако не може да биде за сите земји, за сите дестинации, но би требало барем да се обидеме да отвориме билатерална комуникација и патувања со некои земји – признава Теохарис.

Грција е во процес на разработка на протоколите кои ќе бидат доставени до експертскиот комитет и властите се надеваат дека ќе добијат одобрение за постепено отворање.

– Без рестартирање на туризмот не може да има трајно економско рестартирање – сметаат тие.

Следни Објави

Премногу се опуштивме: Овие две работи можат да нѐ вратат на почеток!

Научниците издвојуваат две очекувани методологии на нашето однесување кои се закана за контролирање на вирусот и пресуден момент за конечниот исход од епидемијата. Многу земји и понатаму се во карантин и луѓето излегуваат од дома само кога тоа е неопходно. Во Македонија и понатаму важи полицискиот час, но сега значително […]