fbpx

Ќути си има бетер

На први мај 1886 година повеќе десетици илјади работници на Чикаго излегоа на улиците, со единствена цел да издејствуваат воведување на осумчасовен ден.

2020, Македонија, освен јавна администрација ретко кој работи само 8 часа, текстилните работници работат за 9000 и некои од нив враќаат пари кај газдите, нема синдикати, постои мобинг, постои психичко насилство на работно место, постои дискриминација, постои непотизам и швалеризам. Од тие шо излегоа од земјава слушаме како се вреднува трудот надвор. Македонија го празнува денот со жал и непребол за пафтање скара под слоганот „Ќути си има бетер“. Среќен празник на трудот народе.

Фејсбук-статус на Ина Многуфина

Објавите во рубриката „Мислења“ се без новинарска интервенција и се независни од уредувачката политика на „Мастило.мк“

Следни Објави

Агресивна дебата за 5Г, Србите бараат два часа без мобилен

На социјалните мрежи се води жестока дебата околу теорииите на заговор дека 5Г-мрежата е поврзана со пандемијата на коронавирусот. Откако на почетокот од јануари зедоа замав, не престанаа тврдењата дека фреквенции од новата безжична технологија предизвикувале Ковид-19 и дека сигналите го нарушуваат човечкиот имунолошки систем. За кратко време почнаа да […]