fbpx

Те нема физички, ама душата ти е тука: Нора емотивно за татка си

Новинарката и водителка Нора Шаќири со емотивна посвета се потсети на својот починат татко, токму денеска на неговиот роденден.

– Чaле, нa oвoј ден зaвршувaв сo шкoлскa гoдинa и ти слaвев рoденден.. Шкoлoтo oдaмнa гo зaвршив, a рoденденoт гo слaвaм иaкo не си сo нaс.. Те немa физички, aмa душaтa ти е тукa и секoј рoденден ќе ти гo слaвaм кaкo дa си дo нaс oнaкa скрoмнo кaкo ти штo сaкaше.. ФАЛИШ ЧАЛЕ.. НЕПРЕБOЛ СИ! Кaкo тукa, тaкa и тaму к’сни еднo мaлo пaрче тoртa oти oд пoише шеЧерoт ќе ти рипне. ТЕ САКАМ ХЕРOЈУ МOЈ, ЧУВАЈ СЕ ТАМУ И ПАТУВАЈ СПOКOЈНO – напиша Шаќири на „Фејсбук“.

Нора, сега вработена во Министерството за култура, на 6 април годинава првпат стана мајка, а со сопругот Марко одлучија синот да се вика Ијан.

Следни Објави

Ѕирнете во детството на нашата најпозната презентерка

На детството се сеќавам со носталгија, а единствената асоцијација ми е безгрижност, мечти, фантазии и детски игри, вели докажаната ТВ-презентерка Татјана Стојановска евоцирајќи спомени за порталот „7дена.мк“. Стојановска раскажува дека била смела, послушна, но срамежлива. Еден период сакала да биде балерина, а подоцна и професорка. Како растела Татјана можете да […]