fbpx

Споделете: Да ѝ помогнеме на Лидија Ристевска!

Лидија Ристевска боледува од прогресивна мултиплекс склероза. Таа минатата година, во декември ја направи првата трансплантација во Москва со која и било олеснато дишењето и вратен сензибилитетот кој скоро воопшто го немала. Со помагало сега може да стои, но не и да се движи.

За да Лидија ги врати сите основни функции и да живее нормален живот како самостојна личност потребен е втор третман до септември, кој ќе и овозможи да живее надвор од изолација. Третманот со матични клетки и едномесечна рехабилитација чини 30.000 евра.

Телефонски броеви за донации :

Т- Мобиле: 143 121

A1: 134 474

Жиро сметка: 500600016598443, Стопанска банка АД Битола

Следни Објави

Беше наша најбарана манекенка: По бракот во Србија се отсели во Норвешка

Најчесто во потрага по подобар живот, многу македонски манекенки кои до пред само десетина години беа меѓу најангажираните на домашната модна сцена, ги спакуваа куферите и засекогаш заминаа од нашата земја. Меѓу нив е охриѓанката Милена Пројкоска која имаше само 17 години кога беше избрана за Мис на Македонија во […]