fbpx

Не го очекувавме ова: Најнови сознанија за вакцината!

Експертите прогнозираат дека една доза вакцина против коронавирус веројатно нема да биде доволно ефикасна. Тие дошле до овие сознанија по истражувањето што покажало дека антителата во организмот исчезнуваат за неколку недели, односно месеци, пишува „Бизнис инсајдер“.

За да се има ефикасна заштита од вирусот, лицето ќе мора да добие најмалку две дози вакцина, а ќе мора да има и ревакцинација.

Ова се темели на досегашните факти дека некое лице може да биде заразено со коронавирус повеќе од еднаш, што не е случај со некои други вируси. Сепак, нема јасни докази дека тоа е навистина случај.

Следни Објави

Има само 23 години: Која студентка ќе седне во македонското Собрание?

Иако сум млада, имам 23 години, моја најголема грижа е тоа што младите од нашата земја, повеќето дипломирани, заминуваат во западните земји, вели во изјава за ТВ 21 студентката Артина Ќазими која обезбеди место во најновиот состав на македонското Собрание. Вели дека со своите способности и со помош од институциите […]