fbpx

Чуваат од зло: Три икони кои мора да ги имаме дома

Сите знаеме колкава е моќта на молитвата, секогаш кога ни се случува некоја несакана божја работа, кога се соочуваме со болест, кога едноставно животот е неправеден..

Три икони треба секогаш да ги имаме во домот, а само Господ Бог може да нѝ помогне.

Пресвета Богородица Трорачица

Ако ја погледнете подобро, ќе забележите дека на оваа икона се прикажани три раце, па се смета дека ги ублажува болките во рацете. Се верува и дека помага при лекување на многу други болести.

Мајката Божја

Луѓето веруваат дека има голема моќ за исцелување на луѓето. Иконата ги прикажува Мајката Божја и Исус Христос каде јасно се гледа како таа се грижи за него, но и за сите луѓе кои ќе ѝ се обратат за помош.

Свети Василиј Острошки

Светецот кој оди меѓу луѓето. Од народот за народот. Иконата на Свети Василиј Острошки треба да се најде во секој дом, бидејќи се смета дека овој светец го чува семејството, но и куќата од пожар, зло и од болести.

Следни Објави

Кога под срцето имаш уште едно: Последниот статус на родилката која почина од корона

Во Сараево почина родилката Белма Шолјанин која била позитивна на Ковид-19. Станува збор за 37-годишна сопруга и мајка на две малолетнички која пред три дена родила и син, па починала. На „Фејсбук“ масовно се споделува нејзиниот последен потресен статус, информира „Дневни Аваз“. – Кога под срцето имаш уште едно, а […]