fbpx

По овој редослед се јавуваат симптомите на корона!

Научници од Универзитетот во Јужна Калифорнија во нивното најново истражување тврдат дека конечно имаат сознанија по кој редослед најчесто се јавуваат вообичаените симптоми на Ковид-19.

„Кај најголемиот број случаи првиот симптом е покачена температура. Потоа следуваат кашлица и болки во мускулите, па гадење, повраќање и дијареа“, открива Питер Кун, професор по биомедицински инженеринг.

Овој редослед бил утврден по испитување на 55.000 пациенти позитивни на коронавирусот.

Следни Објави

Сите се збогуваат со Радомир: Омилениот доктор почина од корона

По тешка борба со коронавирусот почина д-р Радомир Матуновиќ (58), српски полковник, кардиолог, началник на Клиниката за кардиологија и професор на Воено медицинскиот факултет. Информацијата за неговата смрт вознемири „армија“ пациенти кои го сакаа и почитуваа, како лекар, но и како човек, пишува „Новости“. Д-р Матуновиќ е добитник на многу […]