fbpx

Децата ми се сѐ во животот: Сведоштво на Михајло од Гостивар

Михајло од Гостивар одлучи јавно да проговори за битката со коронавирусот.

„Моите две деца и жената ми сѐ се во животот. Поради нив издржав“, вели тој.

На инфективното одделение во гостиварската болница бил сместен околу три недели, а претходно 10 дена имал температура која постепено му се качувала.

– Докторите во болницата постојано беа со нас. Освен тоа што се грижеа за моето здравје, тие во текот на денот доаѓаа и ме прашуваа како сум. Многу сум задоволен од нив и треба да се гордеме со нашите здравствени работници. Три недели без семејството не е лесно и затоа им порачувам на сите да носиме заштитна маска, затоа што таа нѐ штити нас и нашите најблиски – порачува Михајло.

Следни Објави

Беше татко за пример: Почина уште еден здравствен работник

На Клиниката за белодробни заболувања во Босна почина здравствен работник вработен во Заводот за итна медицинска помош во Босна. Џебраил Шишиќ Шиле, сопруг и татко на два сина, имаше само 54 години. Негов колега со неверување зборува за човекот за кој тврди дека водел исклучително здрав живот. „Медициската фела е […]