fbpx

Учениците ја сакаа и таа ги сакаше нив: Почина професорката Весна Николова

Почина професорката во СОУ „Димитар Влахов“, Весна Николова, јавува порталот „Струмица денес“.

Беше внимателна со секој ученик и знаеше како да пристапи во различни ситуации со различни ученици. Ја сакаа сите ученици, ги сакаше и таа нив, пишува истиот портал.

Пред малку беше објавена последната нејзина објава на „Фејсбук“:

Почитувани пријатели,

Во името на нашата Весна, нејзината последна објава.

Заминав во светот на Вечноста.

Моето испраќање од мојот дом е денес во 12:00 часот.

Погребот е во вторник во 14:00 часот.

Довидување во еден поубав и поправичен свет.

Следни Објави

Те сакам, докторе: Алачки проговори за односот со Жан Митрев

Те САКАМ Докторе Жан Митрев, од тука до небото и назад! Колку добрини мене ми направивте, а да не зборувам за целиот свет. Прв пат го видов во Германија во Mainz, во црковната сала каде пеев за Велигден ,пред 20- тина години. На Велигденската прослава беа половина германци, пријатели на […]