fbpx

Нема настава со физичко присуство во ниту едно скопско основно училиште

Владата го објави списокот на училишта каде што со согласност на Комисијата ќе може да се реализира настава со физичко присуство, но меѓу нив нема ниту едно основно училиште од скопските општини, информира порталот „Фактор“.

И претходно здравствените власти наведуваа дека најголемиот проблем ќе биде во главниот град каде што во основните училишта има преголем број деца. Пред комјутер ќе останат и средношколците во сите скопски гимназии. Во училиште ќе може да одат само учениците од неколку средни училишта каде што голем дел од предметите се стручни.

Останува претходната одлука на Владата настава со физичко присуство само за учениците од прво до трето одделение во сите основни училишта.

Владата го прифати предлогот на Комисијата согласност за настава со физичко присуство да добијат 169 училишта од кои: 6 државни училишта за деца со посебни образовни потреби, 1 приватно средно училиште со одобрение за експериментална настава во основно образование, 15 централни општински основни училишта, 147 подрачни основни училишта.

На кои училишта им е дозволена работа со физичко присуство, прочитајте ОВДЕ.

Следни Објави

Гледаш дека имало Господ? Потресно писмо на Коки за Дуле

На 23 септември 2013 година засекогаш не’ напушти омилениот музичар Душан Љубисављевиќ- Дуле, пејачот на познатото дуо „Дуле и Коки“. Неговиот најблизок соработник, виолинистот Никола Јанков- Коки, со емотивен статус се присети на својот другар и колега со кого помина 20 години во добро и во лошо. Објавата ви ја […]