fbpx

Македонија тагува: Две родени сестри починаа во ист ден

По кратко боледување на 21 октомври во ист ден починаа двете родени сестри и сестри Евхаристинки, с. Леонија и с. Татјана.

Сестра Леонија долги години работеше во Очното одделение при Општа болница Струмица, а сестра Татјана го водеше Катедралниот хор во Скопје.

Сестра Леонија ќе биде погребана денеска во 16 часот на Католичките гробишта во Струмица, а погребот на сестра Татјана е утре на Градските гробишта „Бутел“ во Скопје со почетокот во 13.30 часот.

Следни Објави

Со 59 години не беше за во земја: Колешка со трогателна посвета за кумановскиот лекар

Драган Тасевски, доктор специјалист вработен на Хируршкото одделение во Општата болница Куманово, почина од коронавирус. Докторот добил позитивен тест пред десет дена, а откако состојбата му се влошила бил лекуван на Инфективната клиника во Скопје. Бројни лекари напишаа емотивни посвети за својот колега. Меѓу нив и д-р Гордана Николиќ. – […]