fbpx

Не сум видовит, само зборувам вистина: Д-р Лазаров најави уште полоша недела

Минатата недела за Фокус имав изјава дека за оваа недела очекуваме 1200 на ден.

Јас не сум видовит ниту измислив топла вода, епидемиологијата научно објаснува, а јас во тоа верувам и почитувам.

Наредната ќе биде уште полоша, бидејќи ништо сериозно и драстично не превземаме. Убеден сум дека епидемијата е далеку од природен „замор“ по она што го гледам кај моите пациенти кои се одличен статистички примерок од повеќе аспекти.

И минатата недела, еве и сега, пцујте и вреѓајте, мислете поинаку, тоа никако не ја менува ситуацијата.

Јас имам обврска да зборувам вистина. Простете, на кој не му одговара, нека не ме чита.

Фејсбук-статус на д-р Ненад Лазаров

Објавите во рубриката „Мислења“ се без новинарска интервенција и се независни од уредувачката политика на „Мастило.мк“

Следни Објави

Ја продаде куќата да се оперира, ама срцето не издржа: Почина скопјанката Мејрем Исмаил

Почина скопјанката Мејрем Исмаил (34) која пред неполн месец го оперираше желудникот во Турција за да ја намали телесната тежина, информира „Женски магазин“. На само еден ден пред зафатот, Мејрем откри дека од преголемата тежина (250 килограми) подолго време не е излезена од својот дом. Пред неколку месеци ја продала […]