fbpx

Д-р Стојановиќ: Оваа опасна грешка ја прават заразените од корона!

Д-р Драгош Стојановиќ, директорот на Клиничко-болничкиот центар Земун, во интервју за српската национална телевизија објасни колку трае опоравувањето на заразените од Ковид-19 и која е најопасната грешка којашто можат да ја направат.

– Доколку повеќе чекаат, компликациите ќе бидат поголеми. Непредвидливо е какви последици вирусот ќе остави на организмот. Времетраењето на примарното лекување е од 7 до 10 дена во зависност од тежината на клиничката слика. Доколку има компликации, може да трае и до еден месец. Потоа, кога се пуштаат на домашно лекување, опоравувањето трае најмалку три месеци. Пациентите не може да очекуваат дека сѐ ќе се врати по старо и не треба да се обидуваат на сила да го јакнат организмот. Потребно е време – појасни д-р Стојановиќ.

Следни Објави

Труење со лекови за 7.000 денари: Шокантно сведоштво на д-р Пановски

По непроспиена ноќ и консултација со пет колеги, кои ги почитувам, а се активни во борбата против Ковид 19, и нивниот одговор 4:1, дека треба да објавам приказ на случај на пациент, не го знам, воден од интернист и него не го знам (резултатите се со избришани имиња и ЕМБГ, […]