fbpx

Беше прекрасна сопруга и мајка: Тага во Ресен по смртта на Поликсена

Радиологот Поликсена Стојановска – Ѓоргиевска ја загуби битката со коронавирусот.

Вработените во Здравствениот дом во Ресен со емотивна посвета се простија од својата колешка. Нивната објава ви ја пренесуваме во целост:

Тешко е да се простиш од некој и да кажеш збогум кога е тој нераскинливо врзан за твоето постоење и функционирање. Но е лесно кога треба да кажеш што се’ тој човек значи за нас.

Поликсена Стојановска – Ѓоргиевска, нашата Поли – специјалист по радиодијагностика. Целиот свој работен век е дел од овој колектив, сето свое знаење и квалитет ги вгради во оваа институција, цела своја човечност и топлина им ја даде на пациентите во Преспа.

Насмеана, тивка, одмерена, но со силен став и професионалност. Беспрекорна во својата работа, без компромисно да одговори на лекарски позив, па дури и во овие времиња – невремиња беше во првата линија, не враќајќи ниту еден пациент, не отстапувајќи ниту еден ден.

Глас никогаш не повиши, но одекна многу далеку и силно. Поли- прекрасен човек, голем професионалец, незаменлива сопруга и мајка.

Ни е чест што беше дел од овој колектив, што имавме прилика да чекориме покрај тебе во животот и работата.

Почивај во мир

Од вработените во Здравствен Дом- Ресен

Следни Објави

Татко ми умре, па му го украдоа новчаникот: Потресно сведоштво на Оливера за скопскиот Ковид-центар

Ние тукушто го погребавме татко ми и го испративме во неговиот вечен дом. Скршени сме од болка.. Не можам да се помирам со фактот дека на човек кој на мравка не згазнал цел живот, кој на сите им излегол во пресрет за се’ во животот, да биде ограбен на мртво […]