fbpx

Беше исклучително пожртвувана: Д-р Снежана почина од корона

Д-р Снежана Живковиќ починала денеска во Клиничкиот центар во Ниш како последица од инфекцијата со коронавирусот.

„Ќе остане запаметена како исклучително пожртвувана лекарка која во борбата да спаси човечки живот, за жал, го загуби својот“, пишуваат нејзините колеги на социјалните мрежи.

Живковиќ од 1998 година работела како специјалист по ургентна медицина во Бор каде долго време била и началник на одделението.

Следни Објави

Им се лупат нозете, косата им опаѓа: Д-р Беќаровски за излекуваните од корона

Веќе има случаи на пациенти кои успешно биле излекувани од коронавирусот, сега да имаат срцеви проблеми, некои имаат и мозочни удари, кај други се јавува дијабетес, иако претходно немале, кај дел од нив се јавуваат бубрежни заболувања. Сум видел и пациенти кај кои се јавува чудно и необјасниво лупење на […]