fbpx

Се шири нов коронавирус: Микробиологот Бранко открива детали!

Во Велика Британија е откриен нов вид на коронавирус, а микробиологот Бранко Рихтман ја објасни можната причина

Заводот за јавно здравје во Велика Британија соопшти дека со проучување на геномот на Ковид-19 е откриен нов вид на коронавирус.

Врз база на податоците со кои тамошните експерти располагаат, се смета дека овој вид се шири уште побргу.

За ова проговори и микробиологот Бранко Рихтман кој живее и работи во Англија и кој веќе ја прими Оксфордската вакцина.

– Според тоа што во моментов е познато, нема разлика во клиничката слика, ниту пак во тоа колку е вирусот чувствителен на вакцини. Но, она што се знае е дека најверојатно се распространува прилично бргу, бидејќи се врзува за човечките ќелии полесно од претходниот вид – вели тој.

Неодамна беше соопштено дека и во Јужна Африка е откриен нов вид на коронавирус.

Следни Објави

Откриена мистеријата: Зошто Дајана носеше два рачни часовника?

Освен што ја нарекуваа кралица на срцата, принцезата Дајана беше и модна кралица која диктираше трендови, а жените едноставно посакуваа да изгледаат како неа. Каде и да се појавеше, секогаш во фокусот беше облеката што ја носи, но и еден интересен моден детаљ којшто го практикуваше. Дајана во неколку наврати […]