fbpx

Бели ковчези и болка до небо: Последно испраќање на трагично загинатите тинејџери

Иван Миличевиќ, Стипе Ромиќ, Жана Павковиќ, Мијо Солдо, Стипе Павковиќ и Марија Павковиќ се шестте тинејџери кои денеска ќе бидат погребани пред црквата Свети Иван Крстител во Ракита.

Вчера беше последното испраќање на Мирела Резо и Стјепан Јукиќ.

Босна и Херцеговина прогласи тридневна жалост по големата трагедија за новогодишната ноќ кога во една викендица кај Посушје беа пронајдени осум мртви тинејџери угушени со плин.

Зорана Бешлиќ, класната раководителка на пет од осумте деца, со трогателен статус на „Фејсбук“ се прости од своите ученици.

Следни Објави

Ова страдање е преголемо: Зборовите на бискупот за шестте тинејџери го кршат срцето

Шест од осумте тинејџери кои трагично го загубија животот во новогодишната ноќ во Посушје денеска беа погребани. Неколку илјади луѓе дојдоа на последното испраќање на Иван Миличевиќ, Стипе Ромиќ, Жана Павковиќ, Мијо Солдо, Стипе Павковиќ и Марија Павковиќ. Босанските медиуми ги пренесуваат зборовите на бискупот Маринко Леко кои навистина го […]