fbpx

Коронавирусот тешко опстанува во организмот со овие витамини!

Здравствените работници ширум светот, а меѓу нив и многу руски лекари, дошле до заклучок дека телото може успешно да му се спротистави на коронавирусот ако ги содржи овие витамини.

Затоа, за да го подобрите имунитетот консумирајте го следново:

ВИТАМИН Ц

Двапати дневно. Во потешки случаи (кај болничките лекувања) се дава интравенозно.

МЕЛАТОНИН

Се зема ноќе, околу 0,3мг до 2мг. Важен е за правилно функционирање на целиот организам. Без добар сон, нема ни добар одмор.

ЦИНК

Дневна доза од 75 до 100мг. Со тек на време дозирањето може да се намали на околу 50мг. Околу 25 отсто од населението страда од недостаток на цинк во организмот, што е честа последица од долготрајната употреба на одредени лекарства. Цинкот им е потребен на оние кои имаат дијабет, бидејќи во тој случај брзо се излачува преку урината.

МАГНЕЗИУМ

Во некои случаи се дава интравенозно.

Следни Објави

(ВИДЕО) Гори автомобил во Автокоманда

Видео од опожарено возило во Автокоманда доцна вечерва е објавено на Твитер. Засега нема детали од официјалните лица за тоа како се запалил автомобилот и дали во моментот имало луѓе во возилото. Повеќе детали очекуваме во текот на денов.