fbpx

Глумел голем фраер: Жена му со еден одговор му ја затнала устата

Тазе брачна двојка. Мажот ѝ приоѓа на жената и ѝ вели: 

– Мила, сега сме во брак, па време е да разговараме за правилата во нашето семејство. Да немаме непотребни конфликти, имам само три правила кои треба да се почитуваат во оваа куќа.

Жената внимателно слуша, па мажот продолжува:

– Прво, секоја среда со другарите играм фудбал. Без разлика на временските услови, тоа е мојот риуал. Второ, секој петок со пријателите одам во кафеана. И трето, без разлика дали некој близок има роденден или излезе нешто друго непредвидливо, секоја сабота одам по риба. Дали е јасно?

Жената потврдно му одговорила. Мажот продолжил со неверување:

– Само тоа? Немаш никаков приговор? Или можеби и ти си имаш свои правила? 

Жената се насмевнала и му рекла:

– Сѐ е во ред. Што се однесува до правилата, јас имам само едно. Секој ден во десет навечер водам љубов. Дали мојот маж е дома или не, мене апсолутно ми е сеедно. Тој термин ми е предвиден за секс!      

Следни Објави

Солзите се тивки молитви: Приказната на оваа жена ги буди луѓето!

Една новинарка и поетеса преку своите мемоари ја споделила личната приказна за борбата со менталната болест, но била уплашена како ќе биде прифатена нејзината книга Последен пат добро се исплакав на куглање, во јануари годинава. Се сеќавам, бидејќи се случи по објавувањето на моите мемоари и првата книга. Почувствував наплив […]