fbpx

Баба Ванѓа: По катастрофалните поплави доаѓа нешто уште пострашно!

Според народните преданија и многуте сведоштва, Баба Ванѓа ги предвиде најважните светски случувања, а особено катастрофите.

По смртоносните поплави во Германија и во Белгија, слепата бугарска јасновитка родум од Македонија повторно е тема во медиумите кои сега се навраќаат на нејзината запишана приказна за „големата поплава“.

– Голема поплава ќе донесе страшна болест. Ќе биде полоша од сида, а ќе ги покоси мажите – се зборовите кои Ванѓа ги изговорила пред смртта во едно од последните интервјуа на украинскиот патник и бизнисмен Анатолиј Лубченк.

Баба Ванѓа ми рече да заспијам на купче шеќер: Ја послушав и сѐ ми се оствари!

Тој ја посетил во 1994 година кога таа веќе била исцрпена од борбата со тешката болест. Во таа прилика му рекла дека од 2014 година, па во наредната деценија, поплавите ќе бидат страшни, библиски, никогаш невидени..

„Човечноста сепак ќе ја победи трагедијата. Луѓето ќе научат вистински да си помагаат. Поради поплавите луѓето повторно ќе научат да бидат луѓе. Децата повторно ќе заиграт на улица“, нагласила Ванѓа.

Текстот не смее да биде превземан без дозвола на редакцијата на МАСТИЛО.

Следни Објави

Која е сопругата на Христијан Мицкоски?

Секогаш кога ќе се појави на јавен настан, сопругата на Христијан Мицкоски предизвикува внимание. Поубавата половина на лидерот на ВМРО-ДПМНЕ не е активна на социјалните мрежи. Рози Мицкоска веќе 15 години е професорка по македонски јазик во гимназијата „Орце Николов“. Таа е родена струмичанка, а во Скопје е од 1996 […]