fbpx

Ковидот не те победи тебе, туку ти него: Македонија тагува по Кети

Денес се простуваме од една прекрасна душа..

И додека ангелите и пеат и ја носат во рајските градини, во душата непрестано врне..

Катерина Аџи Грозданова беше исклучителна, прекрасна, детска душа.. Насмевката од лицето не ѝ се симнуваше, а во нејзиното срце имаше љубов подеднакво за сите!

Таа беше снаа за син на легендарниот актер Мите Грозданов, жена на театарскиот критичар Борче Грозданов.

Кети неизмерно го љубеше театарот, неуморно пишуваше за актерите во нејзиното интернет катче teatarce.mk

Поетеса, писателка и ангел во човечко тело!

Не, ковидот не те победи тебе, туку ти него..

Со вечен живот при Бога. Ќе биде вечно љубена од сите што ја познаваа!

Бог да ја прости и вечна и слава!

Со почит, Горан

Објавите во рубриката „Мислења“ се без новинарска интервенција и се независни од уредувачката политика на „Мастило.мк“

Следни Објави

Мијаковски: Ова е вистината за докторката која почина и по две дози вакцина

Трагедија Мојата резигнираност и револт против „стручната екипа“ на Филипче, поради огромниот број на изгубени животи (до сега околу 7.500), во ковид болниците на Република Македонија, ќе ја изразам со прашања: АКО НЕ МОЖЕТЕ ДА ГО СПАСИТЕ ЖИВОТОТ НА ВАША ЛОЈАЛНА МЛАДА КОЛЕШКА – ДОКТОР, ПОЗИТИВНА НА КОВИД, ВАКЦИНИРАНА СО […]