fbpx

Објавен список со патници од изгорениот автобус

Нема утеха

Телевизија Алсат објави список со патници кои наводно се превезувале со автобусот кој рано утринава изгоре на автопат во Бугарија.

Од истиот може да се види дека најмладите жртви се родени 2014 и 2017 година.

Списокот до кој дојде Алсат:

Мемеди Кадри,
Широки Мухсин,
Љупчо Зафиров
Амети Љуан,
Амети Џихан,
Амети Аљбан,
Амети Авни,
Рустеми Ибрахим,
Рустеми Февзије,
Амеди Алејна,
Фејзулахи Халиме,
Халити Хамије,
Фустан Нермије,
Сумеја Лок
Фазлији Сумерја,
Абдуловска Наџије,
Белули Албина,
Укали Газменд,
Ислами Хатије,
Исени Меџиде,
Исени Хамди,
Раманоска Алмира,
Раманоски Енис,
Сали Рабија,
Мустафоска Зелија,
Мустафоски Саде,
Јахи Белма,
Јахи Рамиз,
Исени Фикрије,
Исени Аниса
Јахи Разије,
Мухаџери Анеса,
Јахи Ергин,
Јахи Омер,
Мухаџери Ерда,
Јахи Ајла,
Јахи Семие,
Јахи Амијет,
Љутфији Медина,
Сулејмани Љулјзим,
Османова Шефија,
Фера Ајла,
Сали Јехона,
Јашаровска Жуљејха,
Пајазитовски Елмедин,
Јашаровска Ѓула,
Пајазитовска Ѓулизарка,
Јашаровска Илмија,
Пајазитовски Ебип,
Алити Висар,
Јашаровски Минир,
Алити Орхан

Од МВР претходно соопштија дека е рано за список на загинати и дека идентификацијата ќе се врши со ДНК анализа. Според македонските истражни органи, Бугарија има врвна опрема.

Следни Објави

(ФОТО) Едно од семејствата кое настрада во автобуската несреќа

Трагедија каква што не се памети Не стивнуваат реакциите по трагедијата која утрово ја вознемири македонската, но и јавноста во целиот регион. Во автобуската несреќа во Бугарија загинаа најмалку 45 лица кои се враќале од Турција. Меѓу настраданите е и четиричленото семејство Ахмети. Џангл ТВ на својата официјална страница на […]