fbpx

Зошто се влева страв? Д-р Беќаровски и вистината за омикрон

О–MICRON-че

Сите релевантни и независни укажувања сугерираат дека омикрон е со многу поблаги симптоми и шансите да завршите во болница се околу 80% помали, од моментално доминантната делта-варијанта во Македонија.

А ЗОШТО СЕ КРЕВА ТОЛКАВА ПРАШИНА И ВЛЕВА СТРАВ???

Ако во моментов Ние имаме околу 500 новозаразени дневно, кои нашиот здравствен систем успешно ги апсорбира, тоа би значело дека од омикрон варијантата, здравствениот систем успешно би апсорбирал и до 4.000 новозаразени, бидејќи заболените воглавно би лежеле дома.

КАДЕ Е ТОГАШ ПРОБЛЕМОТ???

Ако просечното траење на Ковид-19 е околу 10 дена, тоа значи дека СЕКОЈ ДЕН во подолг временски период би имале околу 40.000 АКТИВНИ СЛУЧАИ, што мора да се согласиме дека може да создаде сериозни економски импликации и ГОЛЕМ БРОЈ НА ОТСУТНИ РАБОТНИЦИ од своите работни места.

Токму затоа, поради сериозните импликации врз бизнисот е големата паника која владее во ЕУ и САД, од Omicron-чето.

Човекот во западната цивилизација, оддамна ја изгуби битката со неговото височество профит.

Фејсбук-статус на д-р Нико Беќаровски

Објавите во рубриката „Мислења“ се без новинарска интервенција и се независни од уредувачката политика на „Мастило.мк“

Следни Објави

Природна или вештачка? Оваа елка е подобра за вашето здравје!

Реномиран доктор апелира Сите се радуваме на празничниот амбиент во нашиот дом, но дали сте знаеле дека божиќното дрво може да биде и опасно по нашето здравје? Алергологот Лоренс Курландски советува пред да го внесеме дрвото во домот, да го оставиме на воздух добро да се исуши. Тој појаснува дека […]