fbpx

Важно! Ако скенирате сметки, ова мора да го направите!

Конечно добри вести за нервозните граѓани кои голем дел од сметките не можеа да ги скенираат преку апликативниот софтвер МојДДВ инсталиран на мобилните телефони. 

Управата за јавни приходи, ги информира корисниците на апликацијата МојДДВ, дека може да се вратат на напредниот скенер на скенирање на фискални сметки. Прилагодената верзија на Мој ДДВ е веќе достапна на Apple appstore, додека Android верзијата е достапна на Huawei app Gallery а за Playstore се очекува во најбрзо време одобрување од страна на Google.

Корисниците на на апликацијата МојДДВ ќе треба првин да направат ажурирање (update) на апликацијата на apple Appstore/Huawei gallery, а потоа да се најават во апликацијата во делот „Профил„ во прозорчето „Тип на баркод скенер“ наместо „основен“ повторно да одберат „напреден “.

УЈП веќе ја почна исплатата на средства за корисниците кои скенирале фискални сметки во второто тромесечје, односно, во месеците април, мај и јуни 2022 година.

Следни Објави

Останав сам со пет деца: По смртта на сопругата пронашол кутија, па ја дознал страшната вистина

Кога Кејси и Џои од Канзас Сити се запознале и се вљубиле, мислеле дека целиот живот е пред нив. Во 2015 година дознале дека ќе добијат тројка. Тоа значело огромна одговорност за нив, затоа што веќе ги имале ќерките Клои (6) и Тенли (2). Сепак, по игра на судбината, наскоро […]