fbpx

Драматично предвидување на Баба Ванѓа: Доаѓа поплава полоша од сида, па следува нешто уште пострашно!

Според народните преданија и многуте сведоштва, Баба Ванѓа ги предвиде најважните светски случувања, а особено катастрофите

По смртоносните поплави во Германија и во Белгија во 2020 година, слепата бугарска јасновитка родум од Македонија повторно стана тема во медиумите кои почнаа да се навраќаат на нејзината запишана приказна за „големата поплава“.

– Голема поплава ќе донесе страшна болест. Ќе биде полоша од сида, а ќе ги покоси мажите – се зборовите кои Ванѓа ги изговорила пред смртта во едно од последните интервјуа на украинскиот патник и бизнисмен Анатолиј Лубченк.

Тој ја посетил во 1994 година кога таа веќе била исцрпена од борбата со тешката болест. Во таа прилика му рекла дека од 2014 година, па во наредната деценија, поплавите ќе бидат страшни, библиски, никогаш невидени..

„Човечноста сепак ќе ја победи трагедијата. Луѓето ќе научат вистински да си помагаат. Поради поплавите луѓето повторно ќе научат да бидат луѓе. Децата повторно ќе заиграт на улица“, нагласила Ванѓа.

Текстот не смее да биде превземан без дозвола на редакцијата на МАСТИЛО.

Следни Објави

Денес е Света Петка: Едно нешто не смеете да правите!

На 8 август се празнува Света Петка-Летна. Неа ѝ е посветена црквата во долниот дел на скопската населба Црниче. Била од словенско потекло, од градот Епиват, меѓу Салинаврија и Цариград. Родителите и биле имотни и побожни христијани. Таа живела со нив до нивната смрт, а потоа заминала за Цариград, а […]