fbpx

Средства ќе им бидат префрлени на ОВИЕ македонските граѓани! Проверете ги сметките на 27 февруари

Задолжен е Фондот на пензиското и инвалидското осигурување на Северна Македонија да ги достави податоците за пензиите до деловните банки најдоцна до 24.02.2023 година, а е препорачано деловните банки да обезбедат на пензионерите да може да располагаат со февруарските пензии преку мрежата на банкомати и во трговската мрежа од 27.02.2023 година.

Се препорачува на деловните банки преку филијалите и експозитурите на банките да обезбедат готовинска исплата на пензии за клиентите кои не користат картички, во четири групи, според висината на пензијата и тоа:

за пензии со висина до 11.000 денари, исплатата да се изврши на 27.02.2023 година (понеделник);

за пензии со висина 11.001 – 14.000 денари, исплатата да се изврши на 28.02.2023 година (вторник);

за пензии со висина 14.001 – 18.000 денари, исплатата да се изврши на 01.03.2023 година (среда) и

за пензии со висина над 18.001 денари, исплатата да се изврши на 02.03.2023 година (четврток).

Следни Објави

„Само малку ја тепав оти плачеше“: Монструозни зборови на очувот кој до смрт претепа девојче (2)

Очувот М.Н од Власотинце кој е уапсен под сомнение дека до смрт ја претепал својата двегодишна поќерка во стан во Зајечар, на почетокот не кажувал ништо и не одговарал на прашања од полицијата, неофицијално дознава „Курир“. „Тој и неговата невенчана сопруга ќе бидат сослушани во наредните 48 часа колку што […]