fbpx

Важно! УЈП се огласи: Ако скенирате сметки, ова ќе мора да го знаете!

Пратениците дадоа зелено светло за измените и дополнувањето на Законот за враќање на дел од ДДВ-то на физичките лица.

Убавата вест на социјалните мрежи ја сподели Сања Лукаревска, директорката на Управата за јавни приходи.

Со оваа измена, како што дополнува Лукаревска, се овозможува зголемување на прагот на поврат на дел од ДДВ-то од 1.800 на 2.100 денари за едно тромесечје.

„Првите зголемени суми, корисниците на апликацијата #МојДДВ ќе ги добијат со исплатите во мај за скенираните фискални сметки во периодот јануари-март 2023 година“, нагласи Лукаревска.

Следни Објави

Се повлече од естрадата за да му се посвети на Бога: Бев духовно слеп, глув и нем! (ФОТО)

Популарниот пејач Милан Станковиќ се повлече од јавната сцена, а мирот се повеќе го наоѓа во манастирите каде што престојува. Пејачот се посвети на религијата, а неодамна е забележан на едно црковно предавање во Невесиње, каде седи во првиот ред со монасите. Од фотографиите може да се види дека поранешниот […]