fbpx

Молитва за Спасовден: Утре задолжително изговорете ги овие зборови за радост и среќа

Спасовден е празник кој се смета за еден од најсреќните во годината, па особено е важно да ги изговорите овие зборови

Празникот Спасовдан се празнува секоја година 40 дена по Велигден, а се верува дека е еден од највеселите денови во годината.

Од античко време, многу обичаи и ритуали се поврзуваат со овој празник и тој ја означува победата на доброто над злото, односно вечната вера, љубов и надеж.

Празникот го симболизира и издигнувањето од пепелта, обновувањето на верата и го претставува најсреќниот ден бидејќи според обичаите се треба да започне на Спасовден. Се верува дека секој нов потфат што го правите на овој празник е проследен со радост.

На овој празник се кажува молитва која ја симболизира победата над лошата енергија и привлекувањето на доброто – преку мисли, постапки и однос кон себе и кон другите.

На Спасовден се изговара следнава молитва: „Свети Спасителу, спаси ги нашите души!“.

Следни Објави

„Делиме сè, па дури и креветот“: Овие тројца немаат граници, еве како се забавуваат (ВИДЕО)

Во последниве години се чини дека класичната заедница од две сродни души излегува од мода и дека за среќа се потребни тројца, па и четворица. Благодарение на бројни видеа што се споделуваат на социјалните мрежи можеме да ѕирнеме во интимноста на луѓето ширум светот. Некои од нив отворено покажуваат како […]