fbpx

Дејан: Во паричникот носам исти 500 денари осум години, тие ме направија човек

Оваа приказна на Дејан Јевтиќ навистина е поучна и се случува за жал на повеќето млади денес.

Иако родителите секогаш пружат колку можат, некогаш децата не знаат да ценат, но оваа приказна ќе ве замисли.

-Во паричникот носам исти 500 динари веќе осум години. Ми ги даде мајка ми и ми рече: „Еве, ова е последното што го имам“. Јас ѝ барав 1.500, но таа имаше само толку. Јас како тинејџер збеснав, секогаш барав повеќе, трошев по кафиња, излегувања, друштво.. Всушност и не бев толку мал, имав 21 година. Студирав и само барав пари. Иако ми го даваа и последниот динар јас бев незадоволен. Кога ми ги даде овие 500 динари тргнав да се расправам, а таа ми ја отвори банкарската сметка и видов дека нема скршена пара. Се свестив за миг. Се променив, најдов работа. Сега заработувам, сакам да им помогнам и да им олеснам-вели Дејан во својата исповед.

Тој веќе има други приоритети освен излегувањето и кафињата и вели дека никогаш не ги допрел тие 500 динари кои му се поука во животот.

Следни Објави

Хендикепот на браќата Дејан и Саша Матиќ: Чудни прашања и само една вистина

Близнаците  Дејан и Саша Матиќ се родени на 26. април 1978 година. По само неколку дена во болница, ослепеле, а тој недостаток судбината им го надоместила со извонредниот музички телент кои со години се едни од најпопуларните пајчи во Србија и во регионот.  На најпопуларните пејачи на народната музика многу […]