fbpx

Го славиме Пимен Велики: Една работа мора да ја направиме денес!

Денеска е преподобен Пимен Велики, ранохристијански светец познат по својата мудрост.

Неговите изреки и денес му пркосат на времето и на брзиот живот кој го живееме.

Во продолжение прочитајте дел од нив:

– Ако се придржувате до молчењето, тогаш ќе најдете спокој насекаде, каде и да живеете.

– Ако некој ви направил зло, направете му добро и вашето добро ќе го победи злото.

– Плачењето е двојно – работи и чува. Плачеме со сета снага пред добрината Божја сè додека таа не ни направи милост.

– Да се ​​учи ближниот е подеднакво контрадикторно со смирената мудрост, исто како и да се обликува.

– Една работа мора да ја направиме денес, а тоа е да го пронајдеме сопствениот мир. Денес е важно да најдеме мир, спокој и место во нашите срца за прошка. Наполнете се себеси и луѓето околу вас со смиреност.

Следни Објави

Најпознатото момче од СФРЈ денес е непрепознатливо: Еве како изгледа Бошко Буха (ФОТО)

Во 1978 година Бранко Бауер го сними сега веќе легендарниот филм „Бошко Буха“. Животот на неколку момчиња комплетно им се промени, а меѓу нив и на Иван Којунџиќ кој го играше главниот лик. За разлика од Ненад Ненадовиќ кој по ова остварување постигна голем успех и глумата ја одбра како […]