fbpx

Важно! Денеска проверете си ги сметките! Овие македонски граѓани ќе добијат најмногу

Од денеска поча исплатата на зголемените пензии, но не за 6.8, туку за 5.3 отсто.

Најмногу ќе добијат корисниците на највисока пензија, околу 3.700 денари плус на нивните сметки. Пензионерите, пак, со најниски пензии ќе добијат само 700 денари.

Од Министерството за труд и социјала велат дека согласно методологијата и податоците од Државниот завод за статистика, пензијата за месец септември е зголемена за 5.3 отсто.

„Ова е второ усогласување за оваа година. Во март беше зголемена за 8.4% и заедно со 5.3% во септември, изнесува вкупно 13.7%“, велат оттаму.

Пензионерите не се задоволни. разочарани.

Не им е прифатено ниту барањето за линеарно покачување од 3.500 денари за сите, ниту минимална пензија од 18 илјади денари.

Следни Објави

Врзан за кревет како зомби: Шокантни детали за момчето од Битола кое заврши во Демир Хисар

Момчето на сликава се вика Анес Абдуловски. 17 годишно од Битола, Со дијагностициран аутизам. Момче кое посетувало до скоро училиште, напредувало. Разбира се и зборува. Посетувало дневен центар и напредувало. До оној момент кога влегува во пубертет. Како и најголем дел од лицата со аутизам, пубертетот е најтежок во растењето […]