fbpx

Еве зошто мажите мислат дека туѓата жена е послатка!

Поучна стара приказна за мажите и нивните сопруги

Еднаш многу одамна, Господ ослепел десет луѓе. Едниот од нив ја орал земјата, другиот чувал овци, третиот ловел.. По некое време тие му се обратиле:

„Сѐ е тука, но нешто ни недостига. Досадно ни е.“

Господ им дал тесто и им порачал:

„Секој од вас нека си направи жена по свој избор: со облини, слаба, висока, ситна.. Но, јас ќе им дадам живот“.

По ова, Господ извадил шеќерни коцки и ги оставил пред нив:

„Тука има десет парчиња шеќер. Секој нека земе по едно и нека ѝ го даде на жената за со неа да му биде животот сладок.“

Тоа и го направиле, но Господ се налутил:

„Меѓу вас има предавник. Пред вас имаше 11 парчиња шеќер. Кој зеде две?“

Сите молчеле. Господ им ги зел жените, ги измешал, а потоа им ги вратил. Од тогаш, девет од десет мажи сметаат дека туѓата жена е послатка, бидејќи го изела дополнителниот шеќер.“

Всушност, само еден од нив знае дека сите жени се исти, бидејќи тој го изел шеќерот кој останал.

Следни Објави

Телото ѝ е уништено, мозокот ѝ откажа: Еве како изгледа сега најголемата ѕвезда од филмовите за возрасни

Цела година се бореше за живот. Помина низ вистинска агонија, лекарите не знаеја која е причината за нејзината болест Дури и луѓето кои не гледаат филмови за возрасни знаат која е Џена Џејмисон (49). Од по*но индустријата се повлече на врвот од популарноста, а од своето име направи империја. Сепак, […]