fbpx

Скенирате сметки? Важна вест за сите

Проектот Мој ДДВ почна пред неколку години со цел да се намали сивата економија.

Тој постојано се модифицира. Од почетокот на 2023 година граѓаните што скенираат сметки наместо тогашните 1.800 денари за едно тромесечие почнаа да добиваат 2.100 денари.

Сега сумата ќе се зголеми на 3.000 денари за едно тромесечие, најави лидерот на СДСМ, Димитар Ковачевски, синоќа на партиски настан во Штип.

Во моментов речиси половина милион граѓани скенираат фискални.

Следни Објави

Одлична вест за овие граѓани: Исплатата почнува од понеделник

Министерството за образование и наука пресече Наместо на дневна основа, од следниот понеделник паричните средства за субвенциониран студентски оброк, ќе се исплаќаат одеднаш за шест дена во неделата. Ова е предвидено со последните измени на Законот за субвенциониран студентски оброк, направени на барање на студентските организации и здруженија, а во […]