fbpx

Одлична вест за овие граѓани: Исплатата почнува од понеделник

Министерството за образование и наука пресече

Наместо на дневна основа, од следниот понеделник паричните средства за субвенциониран студентски оброк, ќе се исплаќаат одеднаш за шест дена во неделата.

Ова е предвидено со последните измени на Законот за субвенциониран студентски оброк, направени на барање на студентските организации и здруженија, а во насока на унапредување на решението за користење на оваа системска мерка.

Министерството за образование и наука известува дека почнувајќи од следната седмица, секој студент кој го остварува правото на субвенциониран студентски оброк на својата трансакциска сметка ќе добива буџет во износ од 840 денари кои ќе бидат наменети за купување оброк, односно намирници за прехрана и ќе можат да се искористат од понеделник до сабота.

На овој начин се зголемува практичноста на законското решение кое досега предвидуваше исплата на 140 денари на дневна основа.

Следни Објави

Парното во Скопје поевтинува за 35 проценти: Еве за кого

Претседателот на Регулаторната комисија за енергетика, Марко Бислимоски, соопшти убава вест. Новитетите ги соопшти на денешната прес-конференција. Цената за парното греење се намалува за 35 проценти за сите деловни корисници во град Скопје. Ова, како што изјави тој, се должи на намалувањето на цената на природниот гас на берзите.  Од […]