fbpx

Бог да го упокои во место светло каде нема болка: Тага по 32-годишниот Гоце

Уште еден живот прерано згасна

Жална вест!!!

Драги браќа и сестри вчера на 23.09.2021 година по неколку месечната борба со компликациите предизвикани од вирусот, се упокои во Христа нашиот мил брат Гоце Јанѓеловски.

Роден е на 30.07.1989 година во Делчево, Македонија, а нецели две години со својата сопруга живееше во градот Бруксал.

Знаејќи дека трошоците околку транспортот до неговото родно место каде живее неговата фамилија се огромни, Ве известуваме дека во Недела после завршувањето на богослужбата во храмот “Свети Никола” – Мајнц, ќе биде организирано собирање на финансиски средства кои ќе бидат наменети за помош околку трнаспортот до Македонија на прерано починатиот брат Гоце.

Бог да го упокои во место светло каде што нема болка, тага или воздишка, а на семејството да им дарува утеха, сила и поткрепа.

Бог да го прости! Вечен да му е споменот!

Фејсбук статус на Sveti Nikola-Mainz

Објавите во рубриката „Мислења“ се без новинарска интервенција и се независни од уредувачката политика на „Мастило.мк“

Следни Објави

Жените родени во осумдесеттите се најсреќни: Еве зошто!

Имавме среќа како ниедна друга генерација – ниту оние „теткички“ со виклери родени неколку години пред нас, ниту оние изгубени девојчиња родени по нас Беше убаво да сте родени во доцните осумдесетти години во Југославија. Во време на хармонија, благосостојба и опуштеност. Нашите млади родители имаа стабилна работа, свој стан […]