fbpx

Трагедија на Детска клиника: Почина двегодишно дете од Ресен

Трагедија

Почина двегодишно дете од Ресен, дознава „Слободен печат“.

Со Ковид 19, првично било хоспитализирано во Битола, па препратено на Детската клиника во Скопје.

„Детето нема медицинска историја кај нас, бидејќи фамилијата живее во Германија. Од податоците што ги добивме имал сериозни претходно дијагностицирани состојби, белодробна хипертонија, трахеомалација, оперирана срцева маана ВСД, заостаток во моторниот развој. Ковид сигурно не е причина за лошиот исход. Брзиот тест за ковид бил позитивен кај детето а негативен кај мајката“, вели директорката на Клиниката, д-р Стојка Нацева Фуштиќ, за Слободен печат.

Следни Објави

Три години спијам со шефот на маж ми: Еве зошто треба да ми биде благодарен

Една жена направи вистински хаос на интернет, кога на својот профил на „Твитер“ објави дека го изневерува сопругот со неговиот шеф. Она што изненади многумина е што таа не само што нема грижа на совест, туку и тврди дека нејзината прељуба имала неверојатно големо и позитивно влијание на нивниот брак. […]