fbpx

„Не е ова лошо време, лоши сме ние“: Цитати по кои ќе го паметиме Жарко Лаушевиќ

Веста за смртта на Жарко Лаушевиќ ја шокираше јавноста.

Актерот кој доживеа голема популарност во 80-тите години на минатиот век почина на 63-годишна возраст.

На врвот на кариерата доживеа трагичен настан кој му го промени текот на животот.

Трагедијата детално ја опиша во неговата книга „Годината минува, денот никогаш“.

Ќе го паметиме по следниве цитати:

– Ако вечерва ти е најлошо, запомни дека утре може да биде само подобро!

– Избриши ја тагата која како прашина паднала на твоите образи, времето ќе ти докаже дека се се случува со причина.

– Пронајди срце кое ќе те сака кога си најлош и раце кои ќе те држат кога си најслаб.

– Жалам за минатото, сонувам за иднината, незадоволен од сегашноста, но сепак тоа е мојот живот!

– Оние кои сакаат, никогаш не остаруваат, а дури и да остарат ќе умрат млади.

– Секој зборува со својата тишина, а тишината што се не’ кажува.

– Мала надеж носи голема среќа, додека пак голема надеж, големо разочарување.

– Моето молчење додека луѓето зборуваат позади мојот грб, не значи дека не ги слушам, туку значи дека не го заслужуваат коментар.

– Понекогаш љубовта не мора да се изрази со зборови, туку со она што не го кажуваме.

– Секој верник, од било која вера е на вистинскиот пат се додека не почне да кажува како тоа другите верници се на погрешен пат.

– Човекот секогаш е добар адвокат за своите, но и добар судија за туѓите грешки.

– Пандорината кутија не е ништо во споредба со лошото кое се крие во луѓето.

– Човек без карактер е исто како јазик без зборови.

– Зборовите може да бидат опасно оружје ако се во рацете на искусен војник.

Следни Објави

Гоце одбележа 49 години брак: Син му Гоце е негова копија, ќерка му е права дама (ФОТО)

Легендарниот Гоце Тодоровски пред неколку години се пензионира, па сега сѐ повеќе време поминува со семејството. Омилениот актер од „Македонски народни приказни“ деновиве одбележа 49 години брак со сопругата Тања. Плод на нивната љубов се ќерката Сашенка и синот Гоце крстен по својот славен татко. Фото: Фејсбук-страница Ѓорѓи Колозов Тодоровски […]