fbpx

Исус во лекарска униформа

Еден од најграндиозните споменици, големата статуа со Исус Христос во Рио де Жанеиро, Бразил, на католичкиот Велигден беше виртуелно „облечена“ во лекарска облека. На овој начин, градот им заблагодари на болничарите од цел свет, за сѐ она што го прават во борбата против коронавирусот.

Станува збор за познатата статуа на планината Корковадо над Рио. Таа го доби својот нов изглед благодарение на специјално осветлување. Организаторите притоа, зборот „Благодарам” го испишаа на неколку јазика, на домашниот португалски, на шпански, англиски, германски, италијански, кинески, француски, арапски и руски јазик.

Освен тоа, статуата беше осветлена во боите на знамињата на државите што се најпогодени од коронавирусот. „Ова е послание за надеж во овој тежок период на пандемија“, изјави надбискупот на Рио де Жанеиро, кардиналот Орани Жуан Темпеста.

Следни Објави

(ВИДЕО) Животот си го ризикуваат за нас: Македонија им се поклонува!

Го ризикуваат својот, за да ги спасат нашите животи. Тие се најизложени на заразата и работат под невиден притисок, но чесно и професионално. На моменти забораваме на секојдневната борба на здравствените работници против Ковид-19. Затоа, наместо да се препукуваме за неважни работи на социјалните медиуми, да им искажеме уште еднаш […]