fbpx

Македонската влада со нова одлука за државниот карантин

Македонската Влада на денешната седница го прифати новиот предлог за државниот карантин.

– Патниците од странските земји кои влегуваат на територијата на нашата земја, по завршување на временскиот период од 21 ден или 14 дена во задолжителен државен карантин, веќе нема да бидат упатувани на дополнителна домашна самоизолација – беше соопштено пред малку, на редовниот прес на Венко Филипче.                                                                                                                                      

Следни Објави

Филипче: Се подготвуваме за втор бран

Коронавирусот многу веројатно ќе има и втор бран покажуваат сите досегашни студии, но и искуства од други епидемии. За него се подготвуваме согласно консултациите кои ги имаме со повеќе земји, со СЗО, но и со поединечни случаи од повеќе земји. Започнуваме голема инвестиција во здравствениот систем и ги зајакнуваме одделенијата […]