fbpx

Хаос во Скопје: Несовесни пациенти, сестрите немоќни да делуваат

Патиме од несовесноста!

Надвор сончев убав ден, а пациентите од мобилната болница си ги отвориле прозорите за луфтирање. Бидејќи прозорите на оваа привремена болница се ниски, членовите на семејствата на заразените пациенти го искористуваат ова можност за посета.

Седев три часа пред инфективна, и не знам колку групи на семејства дојдоа за посета пред прозорот, билску еден до друг си прават муабет, маска под нос, дури и главата си ја пикаат внатре за да видат како изгледа болницата.

При чекање надвор ја сретнав една сестра на пауза, ми раскажуваше колку е уморна, и коку многу работа имаат. Ја прашав дали е во ред ова што го прават пациентите, ми одговори дека не успеваат да држат све под контрола, и дека ова е однос на несовесни пациенти и семејства.

Фејсбук-статус на Арбнора Мемети

Објавите во рубриката „Мислења“ се без новинарска интервенција и се независни од уредувачката политика на „Мастило.мк“

Следни Објави

Лекарите изненадени: Три нови симптоми на корона!

Речиси секојдневно читаме за нови истражувања поврзани со непредвидливиот коронавирус, а сега лекарите се најдоа затечени по најновите студии кои укажуваат и на други симптоми покрај оние најчестите како што се висока температура, сува кашлица и губење на чувството за мирис и вкус. Научниците открија дека губењето на слухот, честото […]