fbpx

Ни замина уште една легенда: Почина Бранка Станковска

Почина легендарната Бранка Станковска на 90-годишна возраст. Беше една од најпознатите спикерки и водителки на малиот екран која целиот свој работен век го помина во Македонската радиотелевизија (1948-1987).

Нејзината најава на првиот телелевизиски пренос од Црн Врв на 5 јуни 1964 г. е почеток на програмата на ТВ Скопје, емитувана преку сопствената телевизиска мрежа.

Неколку месеци подоцна (на 14 декември) Станковска ги читаше вестите на првиот телевизиски „Весник“ што го означи почетокот на емитувањето на редовната програма на Македонската телевизија.

Следни Објави

Светлана Бојковиќ со јасна порака за Алексиќ

Скандалот со режисерот и наставник по глума Мирослав Мика Алексиќ обвинет за силување и за сексуално вознемирување одекна како бомба во целиот регион. Многу колеги и колешки ги поддржаа актерките Милена Радуловиќ и Ива Илинчиќ кои собраа храброст и јавно да проговорат за голготата низ која поминале. Случувањата сега одлучи […]