fbpx

Солзи за храбриот Алек: Бог ги зема само најдобрите!

Прерано не’ напушти

Не стивнуваат реакциите на социјалните мрежи по смртта на младото момче кое пред четири години прв исплива до светиот крст на Ада Циганлија.

Алекса Драгаш, 27-годишен студент на Воената академија во Белград, почина по долга битка со ракот.

„За најголемите празници Бог ги зема само најдобрите. Почивај во мир, јунаку“, напишаа неговите најблиски.

Алек, како што го нарекуваа сите, беше редовен војник, но и долгогодишен спортист кој редовно се натпреваруваше во повеќебој.

Фото: Министерство за одбрана на Србија

Текстот не смее да биде преземан без дозвола на редакцијата на МАСТИЛО

Следни Објави

Д-р Кунгуловски се сомнева во резултатите од тестирањата: Еве зошто!

Што се случува со PCR лабораториите во Македонија? Ако се анализираат јавно достапните податоци од ИЈЗ и се направи анализа на PCR позитивни резултати од вкупен број на тестови во текот на најсилните бранови на пандемијата, излегува дека има силна неконзистентност и нескладност помеѓу PCR лабораториите во Македонија. Aко ги […]