fbpx

Бизарен детаљ од животот на Матеј: Ова никој не го очекуваше

Трагично заврши потрагата по 27-годишниот Матеј Периш откако неговото тело вчера беше пронајдено околу 9:20 часот кај Ада Хуја.

Целата истрага ја следеа низа контроверзии, а неодамна беше обелоденет и еден бизарен детаљ од животот на младото момче.

На „Јутјуб“ беше објавена, па избришана семинарска работа за чипување луѓе чиј автор наводно е Матеј Периш. Во истата детално се опишуваат бенефициите од чипирањето на децата со кое би се спречило нивно киднапирање.

Покрај тоа, како придобивка е наведено и чипувањето на постари лица, значењето на време да се предупредат дијабетичарите, но и генерално оние што се алергични на нешто. Во семинарската работа се наведува дека целта на чипирањето е перманентно да им се олесни животот на луѓето носители на чипот.

„Гледано од практичен аспект, микрочиповите вградени во телото ја поедноставуваат целата процедура на заштита на податоците кои ви се неопходни“, пишува во трудот.

Изборот на темата и не би бил толку чуден, ако е во прашање некој друг студент.

Текстот не смее да биде превземан без дозвола на редакцијата на МАСТИЛО

Следни Објави

Пред да почине, Матеј пливал до ОВДЕ: Шокантна вистина по 139 дена агонија

Матеј конечно е пронајден, но дури сега почнува вистинската истрага која треба да одговори што всушност му се случило на несреќното момче Познатиот речен рибар Ренато Грбиќ кој досега спасил десетина животи појаснува како е можно телото на Матеј Периш да не исплива речиси цели пет месеци. „Уште на почетокот […]